Om oss

Den digitala klyftan

 

I rapporten Svenskarna och internet 2016 skriver Internetstiftelsen i Sverige: "Någon eller några procent icke-användare finns i alla åldersgrupper men det är bland de äldre de flesta hör hemma. 54 procent av dem över 75 år är ickeanvändare, plus 4 procent som använder internet högst någon gång i månaden"

 

I vårt "Prova på datorn" har medlemmar sedan 2006 arbetat ideellt med att hjälpa äldre över ”den digitala klyftan”. Det är inte kurser eller studiecirklar utan individuell handledning. Vår ambition är att varje handledare ska hjälpa högst två deltagare, helst bara en.

 

Handledarna på ”Prova på datorn” behöver alltså inte vara några datorexperter eller erfarna kursledare eller studiecirkelledare. Det räcker med att de regelbundet själva använder dator och Internet samt har det tålamod och den empati som behövs för att hjälpa en medmänniska som ofta är rädd för teknik och som tvivlar på sin egen förmåga att lära sig hantera en dator och Internet.

 

Intresserad?

 

Skicka då ett e-brev till roslagen@seniornet.se.

Kontakt

 

E-post:

 

Vår gemensamma e-postadress är roslagen@seniornet.se. Använd den om du har allmänna frågor om föreningen och dess verksamhet. Då kan vi slussa det e-brevet vidare till den i styrelsen som just då ansvarar för det du frågar om.

 

 

 

Vanliga brev:

 

SeniorNet Roslagen, c/o Sensus, Billborgsgatan 15, 761 30 Norrtälje

 

 

 

Vi återkommer med mer information under hösten.